CIVIL ÉLET

Dalárda

 

Az együttes 1996-ban alakult. Kezdetben 9, mára 27 fővel működik. A nyári időszak kivételével heti egy alkalommal – illetve szükség szerint – tartjuk próbáinkat. A működéshez szükséges egyéb feltételeket az önkormányzat biztosítja. Megalakulásunktól kezdve részt veszünk a község ünnepein, Öregek Napján, Véradók Napján, Idősek Karácsonyán, egyházi és egyéb ünnepeken. A helyi elfoglaltság mellett igyekszünk a régió folklór rendezvényein is jelen lenni. Szerepeltünk már többek között Écs, Pannonhalma, Koroncó, Tényő, Mosonszentmiklós, Győrújbarát, Gyömöre, Dunaszeg községekben, valamint Győrben, Téten és Vasváron . Több alkalommal volt már lehetőségünk népzenei fesztiválokon versenyszerű megmérettetésre is. Dalárdánk 2001 évtől tagja lett a Vass Lajos Népzenei Szövetségnek, így alakalom nyílt arra, hogy szakmai minősítésen is részt vehessünk. Három ezüst fokozatú minősítéssel rendelkezünk: az elsőt 2002. márciusában a Vass Lajos Népzenei Verseny Megyei Gáláján népdalkörök kategóriában, a másodikat és a harmadikat 2003-ban a KÓTA által szervezett népzenei találkozón, valamint az V. Vass Lajos Népzenei Verseny regionális elődöntőjén – szintén népdalkörök kategóriában – sikerült elnyernünk. Nagy öröm számunkra, hogy 2003 év decemberében a Kultúrával a Nyugat Kapujában Fesztiválon arany koszorús minősítést értünk el. Szeretnénk továbbra is hasonló szép élményeket átélni, hagyományainkat ápolni, átadni, és az embereknek örömet szerezni. 

Sokoró Karate Sportegyesület

Előzmények

Sokorópátkán 2008-ban indult karate tanfolyam Bán László vezetésével. A kezdeti lelkesedés után sokan lemorzsolódtak, így az alacsony létszám miatt veszélybe került a folytatás. Az iskola vezetése, a szülők maroknyi csapata és a tanítványok azonban összefogtak a csapat megmentése érdekében. Folyamatos szervező és egyeztető munka eredményeképp létrejött a négy alappilléres rendszer, ami a gyerekek, a szülők, az iskola-önkormányzat és az edző szoros együttműködésén alapul.

 

Az egyesület alapítása

A csoport évekig egy győri egyesület fiókcsapataként működött, de a folyamatos fejlődés következtében igény mutatkozott az önálló egyesület létre hozására. A közös elhatározást tett követte, a Sokoró Karate Sportegyesület 2010-ben megalakult. Önálló klubként csatlakozott a Magyar Kyokushin Karate Szervezethez, és a Magyar Karate Szakszövetség tagja lett. Névadónk a Sokoró mikrotérség, amely a Dunántúli – középhegységet köti össze a Kisalfölddel.

 

Az egyesület működése

Az egyesület a sokorópátkai és a tényői dojot (csoportot ) foglalja magában és rendelkezik győri tagokkal is. Sokorópátkán a sportcsarnokban hetente két alkalommal gyakorolhatunk. Támogatóinknak köszönhetően bővülő, jó eszközállománnyal rendelkezünk. A szakmai fejlődés és a küzdőrutin gyarapítása érdekében szervezeti hovatartozás nélkül igyekszünk jó kapcsolatot kiépíteni a Győr és környékén működő kyokushin karate klubokkal. Természetesen ennek nem szab határt sem város, sem megyehatár. Részt veszünk hétvégi szemináriumokon, edzőtáborokon és fontosnak tartjuk a versenyeztetést is. Szívesen fogadunk karate bemutatóra felkérést, amivel népszerűsítjük a kyokushin karatét és egyesületünket.

 

Tagjaink

Az egyesületben a két településen fele-fele arányban több mint 40 fő gyakorolja a karatét. Minden korosztály képviselteti magát az óvodástól a felnőtt valamint senior sportolókig. Tudásszint szerinti megosztásban az övvizsga rendszer szerinti összes övszín megtalálható csapatunknál. A taglétszám 15%-a vállalja a versenyzéssel járó többletmunkát, de a regionális utánpótlás – versenyeken ez megközelítette a létszám felét is. Külön öröm számunkra, hogy egyre több szülő áll be a sorainkba, ezzel bizonyítva, hogy a kyokushin karate az egész családnak nyújt lehetőséget mozgásra és kikapcsolódásra. Munkánkat a szülők és családtagok mint pártoló tagok is segítik.

 

Vezetőnk: senpai Bán László 2. dan.

-1976-ban kezdett judoval foglalkozni a Győri Dózsa Sportegyesületnél Vági Miklós irányítása alatt.

-1979-ben ismerkedett meg a kyokushin karatéval a Győri Universitas Tanítóképző Sport Club szakosztályánál.

-1988-tól a gyakorlás mellett oktatja is a kyokushin karatét. Egyesületei: Győri Dózsa, Győri Volán SC-Jikoshori KKE, Ronin KKE.

-Fekete öves: 1994-ben Pécsen vizsgázott 1. danra az egységes MKKSZ dan kollégiuma előtt,2001-ben a szervezet vizsgáján, Békéscsabán megszerezte a 2. dan fokozatot.

-2010-től alapítója és edzője a Sokoró Karate Sportegyesületnek, jelenleg is aktív gyakorlója a kyokushin karaténak.

 

Edzések: Folyamatos tagfelvétel!

Sokorópátkai ÁMK és Általános Iskola: hétfő, szerda: 16.30-17.30

 

Érdeklődni az edzéseken és a 06/30-457-0533-as telefonszámon lehet.

Sokorópátkai Sport Egyesület
Sokorópátkai Öregfiúk

2016. január 9-én Acsalag, Felpéc, Sokorópátka, Tényő és Tét öregfiú csapatai küzdöttek a kupákért.
I. helyezett Felpéc, II. Tét, III. Sokorópátka csapata lett.
A Sokorópátkai Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány javára 50.000,-Ft támogatást adományoztunk.
A tornát támogatta: KAEG Zrt. Ravazdi Erdészete, Pedró Pékség, Écsi Antal

**
*****
**

2013. január 26-án tartott  9. tornánk eredményeként 150.000,- forint támogatást tudtunk átadni Szalai Gábor családjának.
Tornánkon részt vettek: Acsalag Öregfiúk, ERTE Fagyizó, Gic, Kesze-Kusza (III.), Lajos SC, Patent FC (II.), Pedró Pékség (II.), Pér (III.), Tényő Öregfiúk (I.), Zsé-Fa (I.) és Sokorópátka Öregfiúk csapatai.
Támogatónk volt még a Sokorópátkai Dalárda, valamint Juhász Bálint és Cseszregi Bence játékvezetők.

**
*****
**

2012. január 21-én tartottuk 8. jótékonysági tornánkat. 10 csapat részvételével két korcsoportban megtartott versengés eredményeként az öregfiúknál I. helyezett lett a Zsömle csapata, II. helyezett Pér, III. pedig Acsalag csapata lett. A fiataloknál I. helyezett lett a Pedró Pékség csapata, II. helyezett Csanak, III. pedig a Zsé-Fa Betérő csapata lett.

A torna eredményességéhez nagyban hozzájárult a Ravazdi Erdészet,  a Sokorópátkai Dalárda, a Tényői Öregfiúk és a “szőlős asszonyok” társasága.
Köszönet minden további felajánlónak, támogatónak!
A torna bevétele – 156.500,- Ft – egy defibrillátor vásárlásához lett felajánlva.

**
*****
**
2011. augusztusában csapatunk tagjai kifestették az iskola tornatermét és a hozzá tartozó kiegészítő helyiségeket, valamint felfestették a tornaterem pályáit.
 

**
*****
**
 

2011. január 15. – 2011. január 15-én immár 7. alkalommal hívtuk jótékonysági focitornára a sportbarátokat. A helyi sportolókon kívül Gicről, Tényőről, Mezőörsről és Acsalagról is érkeztek fiatalokból és „öregfiúkból”  összeállt csapatok, s a Téti Kistérség polgármestereiből is összeállt egy csapat.  A helyi „öregfiúk” köszönetüket fejezik ki a megjelent focistáknak, a közreműködő játékvezetőknek, a főzésnél és vendéglátásnál közreműködőknek a finom falatokért, az általános iskolának a helyszín biztosításáért, s mindazon személyeknek, akik pénzbeli és egyéb felajánlásaikkal hozzájárultak az akció sikeréhez.
A torna bevétele – 130.000,-Ft  – a helyi ravatalozó felújítására lett felajánlva. (képek a galériában)

**
*****
**

2010. januárjában 12 csapat részvételével -a 0-eset, Acsalag, ERTE Fagyizó, Gic, Majlinger Mirelit, Mezőörs, Pedró Pékség, a Tényői Öregfiúk, Veszprémvarsány, a Warriors, a ZSÉ-FA Betérő jöttek el felhívásunkra – tartottuk VI. Jótékonysági tornánkat. A cél ezúttal erdélyi fiatalok sokorópátkai táboroztatása volt.

A Majlinger Mirelit győzelmével végződő torna eredményeként 135.000,-Ft-ot adományoztunk az iskolának. (képek a galériában)
 
**
*****
**
 

2009. december 27-én Tényőn 15 csapat részvételével megrendezett tornán vettünk részt. A Tényői Sportegyesület támogatására gyűjtöttek.

 **
*****
**

 

2009.02.14. Töltéstaván Öregfiúk tornán voltunk. A 6 csapat – Töltéstava, Ság, Mezőörs, Pér, Táplánypuszta és mi – remek hangulatú, küzdelmes mérkőzéseket vívott egymással. (képek a Galériában)

**
*****

**

2009. elején Nyúlon járt csapatunk egyjótékonysági tornán. Részvételünkkel egy tüdőfibrózisban szenvedő kisfiú speciális mellényének megvásárlásához járultunk hozzá.

**
*****
**

2009.01.03. és 01.24.  Megrendeztük V. Jótékonysági labdarúgó tornánkat, melynek bevételét a Győri Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesületnek adományoztuk. A Kisalföld.hu klubhálózatának köszönhetően Gönyű csatlakozott felhívásunkhoz. A két helyszínen zajló selejtezők után került sor a 24-i döntőre. A 19 csapatot felvonultató eseménysorozat a Pedró Pékség győzelmével végződött, második Gönyű, harmadik Gönyű ifi. csapata lett.

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 250.000,-Ft

**
*****
**

2008.01.12.  Megrendeztük IV Jótékonysági labdarúgó tornánkat, melynek bevételét a Sokorói KKK részére oktatási eszközök vásárlására ajánlottunk fel.
A tornán 12 csapat indult.
A győztes Bakonyszentlászló csapata lett, 2. helyen a ZSÉ-FA, 3. helyen pedig a MÁK csapata végzett.
Az esemény rangját növelte, hogy a szervező Öregfiúkkal ETO-s öregfiúk – kézilabdás és labdarúgó olimpikonokkal, válogatottakkal felállva – barátságos mérkőzést játszottak.
A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 223.762,-Ft

**
*****
**

2007.12.29. Tényőn – a szomszéd település sportegyesületének szervezésében – 15 csapat részvételével rendezett jótékonysági tornán szerepeltünk.

**
*****
**

2007.01.13. III. Jótékonysági tornánkat szerveztük 13 csapat részvételével. Ez évi támogatottunk a helyi Mustármag Egyesület, mely a támogatási összeget a templom orgonájának felújítására használja fe.
I. helyen a ZSÉ-FA, II. helyen a Csókás csapata végzett, míg az Államkincstár Mákvirágok nevű csapata lett a III. helyezett.
A TÁMOGATÁS EZ ÉVI ÖSSZEGE: 246.553,-Ft.

**
*****
**

2006.01.14. Hagyományteremtő szándékkal – immár 2. alkalommal rendeztünk jótékonysági focitornát. 12 csapat versengett a díjakért
A gála végeredménye: I. ZsÉ-FA, II. Gic, III. Felpéc csapata lett. A bevételt a Győri Kórház Gyermeksebészetének ajánlottuk fel.
A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 182.000,-Ft.

 **
*****
**

2005.01.15. Mindenkit -így minket is -nagyon megrázott a 2004. év utolsó napjaiban bekövetkezett “Cunami-katasztrófa”. Megpróbáltunk segíteni a magunk lehetőségei szerint.
Jótékonysági labdarúgó tornát hírdettünk meg a térségben. Felhívásunkra 10 csapat jött el segítőkész szándékkal.
I. helyen a Pedró Pékség végzett, II. lett a “Győri Kajak-Kenusok” csapata, míg bronzérmes a Kisalföld Szerkesztőségének labdarúgói lettek.
A Vöröskeresztnek feladott TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 150.000,-Ft.

Sokorópátkai Lövész Egyesület

Sokorópátka SE Lövész Szakosztálya

9112 Sokorópátka, Fő út 1.

Levelezési cím:
Sokorópátka SE Lövész Szakosztálya

Szakács Sándor

9112 Sokorópátka, Petőfi út 23.

 Lőtér:

 Sokorópátka, Kőhányás

Sokorópátkai Polgárőr Egyesület

Polgárőrség

A Sokorópátkai Polgárőr Egyesület

A Polgárőr Egyesület Sokorópátka Község Képviselő testületének 2003. évben határozattal elfogadott közbiztonsági koncepciójában megfogalmazottak végrehajtására 2004. júliusában 14 fő alapító taggal alakult meg. Az egyesület tevékenységét az 1989. évi II. tv. – az Egyesülési jogról szóló törvény- alapján az alapító tagok közgyűlése és a Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság által elfogadott Alapszabály szerint 2004. szeptember 1. óta végzi. Az egyesület tagjai feladataikat önkéntesen, mindenféle egyéb szervezettől függetlenül, politika mentesen látják el a település lakóinak, a lakókörnyezet biztonsága érdekében.
A sokorópátkai polgárőr egyesületnek jelenleg 18 fő tagja van, akik a község területén polgárőr szolgálatot látnak el.
A szolgálatok fajtái:

  • Járőrszolgálat a településen – elsősorban hétvégén, de alkalomszerűen hétköznap is – az éjszakai órákban járőrözés gyalog illetőleg gépkocsival.
  •  Felügyeleti – rendezvénybiztosítási – szolgálat  – Sportesemények, községi, önkormányzati rendezvények biztosítása.
  • Jelzésadás a település illetve lakóinak biztonságát veszélyeztető esemény, vagy annak gyanúja észlelésekor jelzés adása a megfelelő személyek vagy szerv részére.
  • Figyelő szolgálat
  • Rendőrséggel közös szolgálat

 

A Polgárőr Egyesület célja, hogy településünk lakói biztonságban éljenek lakóhelyükön, figyelve egymásra, szomszédjaikra, fiatalokra és idősebb emberekre egyaránt.
Tamási Áron irta: ” Azért vagyunk a világban, hogy valahol, otthon legyünk benne. “

Mi Sokorópátkán otthon vagyunk !

Sokorópátkai Polgárőr Egyesület
Cím: 9112 Sokorópátka, Fő u. 1.
Levelezési cím: 9112 Sokoropátka, Öreg u. 1.

E-mail: sokoropatka.polgarorseg@gmail.com
Elnök: Bonnyai János 06-30-969-6907
Elnökhelyettes: Tóth István 06-30-545-8671

Testvérvárosi találkozó 2013.

Aktív polgárok Európáért Testvérvárosi találkozó Sokorópátka 2013.március 15-21. 2013. március 15.-21. között zajlott le TESTVÉRVÁROSI TALÁLKOZÓ” nevű, az Európai Bizottság által támogatott Programsorozat. A találkozó pályázatban elvárt céljai: Lehetővé tenni a polgárok számára, hogy aktívan részt vegyenek egy hozzájuk közel álló, demokratikus, a világra nyitott, kulturális sokszínűségében egységes Európa alakításában – röviden az európai uniós állampolgárság fejlesztése A közös értékeken, történelmen és kultúrán alapuló európai identitás erősítése A polgárokban erősíteni azt az érzést, hogy az Európai Unió az övék. Erősíteni a toleranciát és a kölcsönös megértést az európai polgárok között, tiszteletben tartva és népszerűsítve a kulturális és nyelvi sokszínűséget, ugyanakkor hozzájárulva az interkulturális párbeszédhez. Pályázatunkat 2012-ben adtuk be német nyelven, melynek fordítását ifj. Czibulya Balázs egyetemista (PPKE, Budapest) és Pálinkás János (Sokorópátkai lakos) felesége Karin végezték. Pályázatunk sikerrel járt és így megszervezhettük a 6 napos márciusi programunkat. Meghívásunkat Diósförgepatonyba (SK), Görgényüvegcsűrbe (RO) és Leusdenbe (NL) küldtük el. Sajnos az időpont és egyéb okok miatt holland vendégeink meghívásunknak nem tudtak eleget tenni. Így Dióspatonyból 94-en, Görgényüvegcsűrből pedig 21-en, összesen 114 meghívott vendég vett részt a programokon. Természetesen nem számoljuk bele a sokorópátkai, győrszemerei, tényői, gyömörei, felpéci, kajárpéci, résztvevőket segítőket. Összefoglaló Korosztály, életkor Programok széles skálán mozogtak, minden korosztály résztvett benne. A fiataloktól kezdve, Dióspatonyból érkeztek a legifjabbak 10 éves tanulók, az idősekig, hiszen Görgényüvegcsűrből és Diósförgepatonyból is voltak nyugdíjaskorú 65 felettiek. A programban 68 nő és 46 férfi vett részt minden korosztályból. Programok Az alábbi programok valósultak meg: (a résztvevő vendégek száma zárójelben): • Konferencia az oktatás területén történő együttműködés jegyében (26) • Szakmai egyeztetés és informális megbeszélés a közmunkaprogram jegyében (31) • Helyi termékek bemutatása (26) • Ifjúsági találkozó két magyar és két meghívott települést képviselő fiatalokkal (53) • Nyugdíjastalálkozó nyugdíjas klubok szervezésében (26) • Gasztonómiai bemutató, közös főzés, elsősorban az idősebb korosztály aktív részvételével (27) • Folklór műsor (114) • Futball torna 5 csapat részvételével, tonagyőztes Diósförgepatony (114) • Karatebemutató és közös edzés (114) • Zumba bemutató és közös edzés(114) • Lovas bemutató és lovaglás (87) Eredmények Oktatás területén: • Szándéknyilatkozat került aláírásra Diósförgepatony és Sokorópátka között a két település oktatási intézményének szoros kapcsolatkiépítése céljából. Ezzel kettőre emelkedett az együttműködést alapozó dokumentumok száma. • Idén nyáron az iskolák diákjai készülnek Görgényüvegcsűrbe és Sokorópátkára kölcsönösen vendéglátva egymást. A program ezzel a testvérvárosi találkozóval lendületet kapott. • Az egymásnak ismeretlen vendégek az európai gondolat jegyében sikeresen és eredményesen kezdik megismerni egymás tulajdonságait, lehetőségeit. A pedagógusok nagyon gyorsan megtalálták a közös témát és hangot. Beszélgetéseik nyomán érzékelni lehetett az európaiság előnyeit. • Az oktatáspolitikai eszmecseréken, és az európai szellemiség oktatásba strukturálásán felül szeretnénk, hogy a román és a szlovák oktatási intézményekkel településünk közoktatási intézményei a jövőben is konzultációkat folytassanak szakmai kérdésekről, másrészt a cserediák programot szeretnénk rendszeressé tenni, valamint ebbe a programba minél több diákot bevonni. Elképzeléseink szerint minden évben egy-egy otthont adó településre látogatnának el a diákok, akik az adott település/térség kulturális és történelmi emlékeinek megismerése mellett betekintést nyerhetnének a vendéglátó intézmény 1 oktatási napjába. Ezeket a célkitűzéseket és elképzeléseket a romániai és szlovákiai települések vezetői is kiváló kezdeményezésnek tartották. Idén nyáron romániai és magyar diákok között egyhetes kölcsönös látogatásra kerül sor. A szlovák és magyar intézmény pedagógusai szoros kapcsolatba kerültek és közös szakmai találkozó megrendezését határozták el. Munka területén: • A Sokorópátkai és Téti Mintaprogramokkal való megismerkedés után a potenciális együttműködési lehetőségek keresése zajlott. Megállapodtak a résztvevők, hogy leginkább a munkaszervezés tapasztalatainak átadása segítheti a munkát a közmunkaprogram területén, valamint információ átadás területén lehet kooperálni. • A közmunkaprogram tekintetében szakmai tapasztalat, eljárásmódok cseréjére került sor a megbeszélések során. A pozitív tapasztalatokra építve, és a negatív hatásokat kiszűrve szeretnénk a saját közmunkaprogramunkat fejleszteni, az eredményeket magasabb politikai szinten prezentálni. Ifjúsági terület: • Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság elnöke Gulyás Barnabás úr tartott előadást az ifjúsági önkormányzat mibenlétéről.. Ezt az előadást egészítette ki a mindennapok tapasztalataival a tényői IKSZT (Integrált Közösségi Színtér) vezetője Székely Rita. • Az előadások nyomán a jelenlévő diósförgepatonyi, görgényüvegcsűri, sokorópátkai ifjak elhatározták, hogy amennyire lehet részt kívánnak venni egymás programjain és megerősítették a „felnőtt” önkormányzatokat a diákcsereprogram folytatásának szükségességében. • Kötetlen beszélgetések alkalmával képet kaphattak egymás mindennapi gondjaiból, örömeiből, rácsodálkozhattak az Európai Uniós tagországok közötti hasonlóságokra, különbségekre. Civil terület: • A civil kapcsolatok terén mind a két településsel erősítettük kapcsolatainkat. A meglévő román- magyar együttműködési megállapodás mellett a találkozón aláírásra került egy szlovák-magyar szándéknyilatkozat a két település önkormányzata, civil szervezetei (sportklubok, nyugdíjasklubok, ifjúsági-diák csoportok, népdalkörök) közötti szoros együttműködésre. • Településünk népdalkórusát a testvérvárosi rendezvényen történő fellépésre is felkértük, hogy műsorával színesítse és emelje a program nívóját. A népi, nemzetiségi hagyományok ápolása keretében a szlovákiai és romániai vendékegtől is felkérés érkezett, hogy a népdalkórusunk az ő településük rendezvényein is lépjenek fel. Az elkövetkező években a továbbaikban is közös népdalkórus találkozók szervezését tervezzük, amelyre a partnertelepülések kórusait is szeretnénk meghívni. Idén nyáron, köszönhetően a találkozónak a szlovák fél által rendezett 4 napos nemzetközi sproteseményen vesz részt a magyar fél egyesülete. Dokumentumok: Meglévő: • Együtműködési megállapodás Görgényszentimre/Görgényüvegcsűr és Sokorópátka Önkormányzatai között • Civil együtműködési megállapodás Leusden alapítvány és Sokorópátka Önkormányzata között Köttetett: • Szándéknyilatkozat Diósförgepatony és Sokorópátka polgármesterei között • Szándéknyilatkozat Diósförgepatony és Sokorópátka oktatási intézményeinek vezetői között Kérdőívek: • A mellékelt kérdőíven vizsgáltuk a projekt vendégek általi megítélését. A jelenlévő 114 résztvevőből 85-en töltötték ki a kérdőíveket, melyeket összesítve az alábbi adatokhoz jutottunk: (1-5, 1= rossz, 5= kiváló) Milyennek ítélte a szervezés minőségét? 4,69 Milyennek ítélte az ellátás színvonalát? 4,74 Milyennek ítélte a programok változatosságát? 4,64 Milyen volt a programok színvonala? 4,56 Milyen volt a vendéglátók hozzáállása? 4,92 Milyen volt a vendégekkel való bánásmód? 4,91 Milyen volt a tájékoztatás színvonala? 4,74 Milyen volt a program hasznosság szempontjából? 4,48 Hogyan érezte magát az eltelt napokban? 4,91 • A fenti adatokból kiderül, hogy alapvetően jól érezték magukat a vendégek és hasznosnak ítélték az itt töltött időt. • A „Mit javasol a jövőre nézve a program folytatásaként?” szinte minden válaszadó (35-en voltak akik erre a kérdésre is válaszoltak) a projekt folytatását várja a maga területén.

Vig Zoltán Emlék-Alapítvány

Vig Zoltán Emlék – Alapítvány   
Sokorópátka, Öreg u. 1.
Tel.: 36-20-529-1360

Tisztelt Adózók! Kedves Szülők!

Alapítványunk célja a Sokorópátkai Általános Iskola kiemelkedően tehetséges, illetve az arra rászoruló tanulóinak támogatása. A kuratórium az eltelt 21 év során közel 600 tanulót részesített támogatásban, és több kirándulást szervezett a gyermekeknek. 

 Az Ön személyi jövedelemadójának 1%-a fontos nekünk! Akkor is, ha Ön szerint az csak pár forint, hiszen ezekből a kis összegekből például 2019-ben 122.117 forint bevételünk származott. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy kirándulást szervezhettünk a mosonmagyaróvári Futura Élményközpont – Tudományos játszóházba.

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1 %-át az iskola kiemelkedően tehetséges, továbbá a szociálisan rászoruló tanulóinak támogatására!

Adószámunk: 18538438-1-08.

 A rendelkezést 2020. május 20-ig lehet benyújtani a 19EGYSZA nyomtatványon elektronikusan vagy papír alapon.

Köszönjük, hogy támogatásával a tanévzáró ünnepélyen jutalmazhatjuk a tehetséges, kitűnő tanulókat, segélyezhetjük a rászoruló diákokat, kirándulást szervezhettünk nekik.

Sokorópátka, 2020. március 2.

Vehrer Ferencné
az Alapítvány Kuratóriumának elnöke