Sokorópátka Község Önkormányzata A TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00052 azonosítószámú, „Önkormányzati Épületek Energetikai Korszerűsítése Sokorópátkán” pályázata pozitív támogatói döntésben részesült.

Sokorópátka Község Önkormányzata                                                      ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE SOKORÓPÁTKÁN

 PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00052

  A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA   Sokorópátka Község Önkormányzata pályázatok nyújtott be és támogatást nyert a TOP-3-2-1. konstrukción belül a település   önkormányzati épületeinek energetikai korszerűsítésére, nevezetten a Polgármesteri Hivatal valamint a Sokorópátkai Általános Iskola tornatermi egységének hőszigetelésére és részleges nyílászáró cseréjére. A támogató döntést követően a projekt megvalósítása 2017. július 01-én kezdődött el, és 2018. február 28-ig kell a tervezett tevékenységeket megvalósítani.   A 30-as években épült hivatali épület és a 90-es években épült tornaterem kialakítása is az akkori kor követelményeinek megfelelően történt, így a jelenlegi költség optimalizált szinttől jelentősen elmaradnak, a beruházás célja tehát a jelenleginél alacsonyabb széndioxid kibocsátású, energetikailag korszerűsített és fenntartható épületek fejlesztése az épületek működési költségeinek csökkentésével párhuzamosan.   A beruházás keretében megvalósítani tervezett tevékenységek: – utólagos külső oldali szigetelés kialakítása mindkét épületen – fa és fém nyílászárók cseréje és korszerűsítése mindkét épületen – gépészeti rendszer korszerűsítése a tornatermi egységben – napelemes rendszer kiépítése a hivatali épületen – projektarányos akadálymentesítés kiépítése a hivatali épületben – külső lábazati kőburkolat visszaállítása eredeti megjelenésnek megfelelően a hivatali épületen     A projekt hozzájárul az érintett épületek fűtési és világítási energiaigényének drasztikus csökkentéséhez, a károsanyag-kibocsátás jelentős leredukálásához, és a település környezetterhelő hatásainak optimalizálásához a jelentős önkormányzati megtakarítások mellett.  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.  

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 63, 72 MILLIÓ FORINT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT FIZIKAI BEFEJEZÉSÉNEK TERVEZETT DÁTUMA: 2018. 02.28.